Головна » 2023 » Травень » 27 » Радить почати вчити українську експосол США в росії

Радить почати вчити українську експосол США в росії

У Сполучених Штатах Америки мають поглибити українські студії, адже незабаром Україна стане однією з ключових країн ЄС і НАТО.

Про це під час 15-го щорічного Київського безпекового форуму сказав Майкл Макфол, директор Інституту Фрімена-Сполі з міжнародних досліджень Стенфордського університету, посол США в росії у 2011—2014 роках.

Він зазначив, що після розпаду срср у США стали набагато менше уваги приділяти вивченню окремих країн, що раніше знаходилися під окупацією росії.

«Ми мали досить москово-центричний погляд. Так само в академічних колах. Я професор Стенфордського університету, і скажу вам, що у нас немає кафедри україністики. І це ганьба, це дуже неправильно. Якщо хтось має мільйони доларів, які може вкласти в гарну справу, зв’яжіться зі мною, ми маємо подумати про це. І я не жартую», — сказав він.

Макфол переконаний, що західний світ, зокрема США, має «деколонізувати» погляд на цей регіон «не лише у нашій політиці, але і в тому, як ми викладаємо його історію і так далі».

«Я знаю, що Тімоті Снайдер працює над цим питанням, але назагал це набагато ширша проблема, оскільки Україна стане однією з найважливіших країн в Європі, однією з найважливіших країн Євросоюзу і НАТО. Тому ми, зокрема у США, повинні почати розуміти Україну в усіх її проявах, в усіх вимірах, а не лише як країну, що розташована десь поряд з росією», — резюмував він.

Київський безпековий форум, заснований фондом Арсенія Яценюка Відкрий Україну, — головна платформа держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Партнерами форуму є Атлантична рада, Центр інформації та документації НАТО, Національний демократичний інститут, Український жіночий конгрес, Фонд Фрідріха Еберта, Євроатлантичний курс.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1442

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]