Головна » 2016 » Квітень » 13 » «Референдум про спеціальний самоврядний статус Закарпаття 1991 року – звичайне політичне шахрайство - Москаль

«Референдум про спеціальний самоврядний статус Закарпаття 1991 року – звичайне політичне шахрайство - Москаль

  У ході збору доказів для судового визнання результату референдуму 1991 року про спеціальний самоврядний статус Закарпаття таким, що не має юридичної сили, почали спливати документи, які свідчать – так зване обласне волевиявлення було звичайним політичним шахрайством, яким закарпатців дурять уже 25 років, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль.

– Так, згідно з документами, 2 жовтня 1991р. обласна рада на 7-й сесії приймає рішення про створення комісії для обґрунтування статусу Закарпаття, представлення облвиконкому своїх пропозицій та винесення питання про статус Закарпаття на обласний референдум. Це рішення підписують від президії сесії І.Грицак та В.Шепа.

31 жовтня 1991р., не дочекавшись жодного обґрунтування чи пропозицій комісії, обласна рада своїм рішенням призначає обласний референдум на 1 грудня 1991р. й затверджує бюлетень із текстом: «Чи бажаєте Ви, щоб Закарпаття отримало статус автономної території, як суб’єкта у складі незалежної України, і не входило в будь-які інші адміністративно-територіальні утворення?» Однак це рішення обласної ради президія не наважилася підписати, знаючи наперед, що рано чи пізно доведеться відповідати. А рішення без підпису не є дійсним!

20 листопада 1991р. на позачерговій 8-й сесії облрада міняє текст бюлетеню на такий: «Чи бажаєте Ви, щоб Закарпаття отримало із закріпленням у Конституції України статус спеціальної самоврядної адміністративної території, як суб’єкта у складі незалежної України, і не входило в будь-які інші адміністративно-територіальні утворення?» Це рішення також ніхто не наважився підписати, тобто воно не є дійсним!

Після референдуму його результати жодна сесія обласної ради не затверджувала!
Ініціатори обласного референдуму, який проводився з подачі комуністів та КДБ для дестабілізації ситуації в Україні, кажучи по-простому, наклали в штани, й побоялися взяти на себе політичну відповідальність за можливі наслідки. Тому й не підписали документи. Тобто, де-факто референдум відбувся, а де-юре – його не було. Усі документи обласної ради з цього питання ніколи не оприлюднювалися й трималися в таємниці. На тему документального обґрунтування референдуму було накладено табу, хоча члени створеної 2 жовтня 1991р. комісії (список додається) про всі порушення знали. Але чомусь промовчали. Так званий обласний референдум про спеціальний статус Закарпаття провели тишком-нишком.

Надаємо для ознайомлення громадськості копії всіх документів. Оригінали передані до суду, який (у чому немає сумнівів), прийме законне рішення й визнає результат обласного референдуму про самоврядну одиницю Закарпаття таким, що немає жодної юридичної сили і не підтверджений жодним документом.

На цьому буде покладена жирна точка політичним спекуляціям і політиканам, котрі, переслідуючи свої особисті інтереси, 25 років маніпулювали свідомістю закарпатців, опираючись на так званий обласний референдум. Я дуже радий, що остання заява обласної ради отримала такий резонанс і примусила детально розібратися в темі. В іншому випадку Закарпаття й далі вірило б у так зване волевиявлення 1991 року, яке виявилося міфічним.

На жаль, притягнути організаторів референдуму до кримінальної відповідальності неможливо через закінчення терміну давності. За нинішнім кримінальним кодексом термін притягнення до кримінальної відповідальності навіть за найважчі злочини становить 15 років. Сподіваюся, що після оприлюднення документів мешканці Закарпаття дадуть належну оцінку ініціаторам тодішнього референдуму, які на замовлення КДБ і комуністів збурили суспільство, а самі поховалися. Раджу їм перед світлим святом Великодня піти в церкву, висповідатися і поставити свічку за упокій референдуму.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1848

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]