Головна » 2024 » Липень » 30 » Регіони світу, де неможливо буде жити через спеку, вчені назвали

Регіони світу, де неможливо буде жити через спеку, вчені назвали

Вчені з Університету Пердью (США) встановили, що за кілька років Західна Африка, Південна Азія та Середній Захід у США стануть небезпечними для життя людини через зміни клімату. Про це повідомляє видання CNN.

Дослідницька команда провела моделювання, використовуючи дані про кліматичні зміни та хвилі аномальної спеки на Землі. Вчені дійшли висновку, що найближчими роками людству не варто очікувати похолодання. Температура поступово зросте, що у поєднанні з підвищеною вологістю створить важкі та небезпечні умови для більшості людей. Нічні температури також зростуть, що позбавить організм людини можливості відновитися після денної спеки.

«Західна Африка та деякі регіони Південної Азії знаходяться серед найуразливіших, оскільки це території з високою щільністю населення та обмеженими можливостями для охолодження. У деяких частинах США, зокрема Середнього Заходу, зонально виникне волога спека», — зазначили дослідники.

Вчені додали, що жителям розвинених країн з доступом до технологій легше переносити спеку, але ненабагато. За даними ВООЗ, зараз спека є причиною 489 щорічних летальних випадків у всьому світі. Однак точне число жертв може бути вищим через не завжди очевидний зв’язок між кліматом і погіршенням стану здоров’я.

Бхарат Венкат, керівник лабораторії теплових досліджень Каліфорнійського університету, додав, що людський організм не має високорозвиненої здатності до охолодження в екстремальних умовах. Поєднання спеки та високої вологості небезпечне тим, що такі умови негативно впливають на життєво важливі органи та шляхи, такі як серцево-судинна система та мозок.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-07-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1203

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]