Головна » 2016 » Грудень » 9 » Рятувальники тренувалися на Міжгірщині

Рятувальники тренувалися на Міжгірщині

Щороку, перед початком гірськолижного сезону, рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області проводять планові навчання, де відпрацьовують свої навички щодо порятунку туристів у можливих екстремальних ситуаціях.

8 грудня такий захід відбувся на одному з гірськолижних витягів, що розташований у с. Ізки Міжгірського району. У ньому взяли участь рятувальники Мукачівського, Міжгірського та Нижньо-Ворітського гірських пошуково-рятувальних відділень.

За сценарієм відпрацьовувалася ситуація щодо рятування туристів з крісельної дороги під час аварійної зупинки підйомника. Під час навчань кожен рятувальник повинен був дістатися до завислого над горою підйомника, який аварійно зупинився, та спустити на спеціальному обладнанні умовного потерпілого на землю.

Також у ході тренувань проводилися й заняття з персоналом, який обслуговує гірськолижні підйомники. Основна увага акцентувалася на першочергових діях працівників в екстремальних ситуаціях, котрі можуть виникати під час роботи підйомників та проведення спільних з рятувальниками заходів з порятунку людей, які потрапили у небезпеку.

Як розповідають рятувальники, невдовзі аналогічні тренування відбудуться й на схилах гори Красія, що у Великоберезнянському районі.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11054

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]