Головна » 2014 » Липень » 22 » РНБО: на українсько-російському кордоні зосереджено більш як 40 тисяч військовослужбовців РФ

РНБО: на українсько-російському кордоні зосереджено більш як 40 тисяч військовослужбовців РФ

На кордоні з Україною зосереджено більш як 40 тис. російських військовослужбовців, заявляє секретар РНБО Андрій Парубій, передає Інтерфакс-Україна.

"Тільки протягом останнього тижня поблизу кордону України було здійснено перегрупування російських військ і їхнє нарощування. І наразі на кордонах України, включаючи північ, схід, південь та Крим, перебуває близько 41 тис. військовослужбовців РФ", - сказав він на засіданні в парламенті у вівторок, 22 липня, під час обговорення питання про ухвалення закону щодо затвердження указу президента України Петра Порошенка про часткову мобілізацію.

Парубій також повідомив, що у складі угруповання російських військ на донецькому оперативному напрямку зосереджено 150 танків, близько 400 одиниць іншої бронетехніки і 500 одиниць артилерійських систем.

За його словами, така ж ситуація спостерігається і на інших оперативних напрямках, де в цілому зосереджено близько 500 одиниць військової техніки.

Як повідомлялося, Порошенко пропонує ВР затвердити указ про часткову мобілізацію. Відповідний законопроект зареєстрований у понеділок, 21 липня. Згідно з документом, часткова мобілізація проводиться протягом 45 днів з дня набрання указу чинності на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим і Севастополя.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
22-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11093

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]