Головна » 2017 » Лютий » 8 » Робгрупа передала НАЗК проект порядку перевірки е-декларацій і закликає ухвалити його 9 лютого - Петренко

Робгрупа передала НАЗК проект порядку перевірки е-декларацій і закликає ухвалити його 9 лютого - Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що робоча група передала до Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) проект порядку проведення перевірки електронних декларацій і закликає НАЗК ухвалити його 9 лютого, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми розробили якісний проект документа, який зараз буде опублікований на сайті Міністерства юстиції. Звертаємося до членів НАЗК, незалежного органу, щоб вони вже в четвер ухвалили даний порядок на своєму засіданні. Я як міністр юстиції підтверджую, що ми зареєструємо цей порядок негайно", - сказав міністр на брифінгу після засідання Кабінету міністрів у середу, 8 лютого.

Він зазначив, що, згідно з запропонованим порядком, перевірка повинна проводитися за 60 днів, а в разі необхідності може бути подовжена максимум ще на 30 днів.

Павло Петренко заявляє, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) блокує призначення переможців конкурсів на державну службу, не надаючи висновків спеціальної перевірки кандидатів.

"Чому у нас зараз проблема зі спецперевірками щодо всіх без винятку кандидатів, які йдуть на посади за конкурсами, не лише на посади керівників центральних органів виконавчої влади, а й головних спеціалістів у регіонах? Національне агентство з питань запобігання корупції, яке має надавати один із висновків зі спецперевірки, просто цього не робить з 1 січня, саботуючи роботу", - сказав міністр.

Петренко зауважив, що НАЗК не виконує своєї функції. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив прискорити проходження спецперевірок.

Спецперевірка здійснюється стосовно кандидатів на посади державної служби після їхньої перемоги на конкурсі на посаду і до призначення. Без її проходження переможця конкурсу не може бути призначено.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що перевірить 29 народних депутатів за фактом невідповідності між задекларованими коштами та офіційними доходами. Наразі відомо прізвище 10 з них. Імена решти поки що не розголошуються.

24 листопада 2016 року НАЗК звинуватило Мін'юст у блокуванні початку перевірки електронних декларацій чиновників.

25 січня 2017 року Кабмін створив робочу групу, яка замість НАЗК розробить проект порядку проведення перевірки е-декларацій.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1909

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]