Головна » 2013 » Березень » 5 » Робот-собака навчається кидати предмети. ВІДЕО

Робот-собака навчається кидати предмети. ВІДЕО

   Робот-собака навчається кидати предмети

Як правило, зазвичай людина кидає предмет, а собака його приносить, але собака-робот компанії Boston Dynamics під назвою BigDog в даний час демонструє свої здібності кидати шлакоблоки.

Чотириногому роботові не вистачає голови, але тепер він має роботизовану руку там, де зазвичай тварини мають голову. Мета такої конструкції полягає в тому, щоб використовувати силу ніг і тулуба. Така динаміка всього тіла зазвичай використовується спортсменами і тваринами і буде сприяти підвищенню продуктивності передових роботів в майбутньому, як вважають творці проекту.

Boston Dynamics BigDog описується як «альфа-самець». При довжині близько метра і вазі близько 100 кг він має датчики для контролю позиції, сили, контакту з землею, навантаження, гіроскоп і стерео систему бачення.

Він може пересуватися зі швидкістю 6,4 км / год, підніматися на схили з нахилом до 35 градусів, перебиратися через завали, підніматися по брудній стежці і ходити по снігу, несучи близько 150 кг вантажів. BigDog встановив світовий рекорд для роботів з ногами, пройшовши 12,8 км без зупинки або підзарядки.

Додавання маніпулятора-руки дає BigDog цілий ряд нових можливостей. Він міг би допомагати солдатам піднімати і переносити важкі вантажі, такі як боєприпаси та обладнання. Він також може бути використаний в пошуково-рятувальних місіях під час розчищення завалів.



За матеріалами: Новини сьогодні
05-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11353

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]