Головна » 2024 » Березень » 12 » росія отримує економічну допомогу від Китаю з початку війни в Україні - розвідка США

росія отримує економічну допомогу від Китаю з початку війни в Україні - розвідка США

У звіті американської розвідки, що оцінює загрози у 2024 році, наголошується на економічній допомозі росії з боку Китаю та збільшення торгівлі між ними з початку війни в Україні.

За даними Reuters, з 2022 року експорт китайських товарів, які можуть бути використані у військових цілях, зріс більш ніж утричі.

Звіт також наголошує на викликах, які представляють для міжнародної системи амбітний, але неспокійний Китай, конфронтаційна росія, а також деякі регіональні та недержавні гравці, які кидають виклик верховенству США.

Директор Національної розвідки США Евріл Хейнс виступила в Сенатському комітеті з питань розвідки із закликом законодавцям збільшити військову допомогу Україні, зазначивши, що без підтримки з боку Вашингтона Україна може мати труднощі утримувати території, звільнені від росії.

Також у звіті йдеться про можливість використання Китаєм технологій для впливу на вибори у США.. Американські спецслужби попереджають про дедалі тендітніший світовий порядок, який страждає від конкуренції між великими державами, транснаціональних викликів і регіональних конфліктів.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1617

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]