Головна » 2014 » Лютий » 3 » «Росія в стагнації, їй не до України» — політолог

«Росія в стагнації, їй не до України» — політолог

Російська економіка сьогодні балансує між стагнацією і рецесією. Таке твердження висловив сьогодні під час прес-конференції політтехнолог Олександр Палій, передає кореспондент STR.

«Насправді, в Росії за минулий рік зростання ВВП становило 1,3%, а в останніх кварталах практично нульове зростання. По сектору промислового виробництва за минулий рік спостерігається падіння. Тобто, по суті, Росія балансує між стагнацією та рецесією», – розповів експерт.

Водночас, він заявив, що значно поповнити фінансові ресурси Росії могло б підвищення ціни на нафту, проте, за прогнозами світового банку на 2014-2015 рр., вона лише падатиме. В такому випадку, за словами Палія, Росія не матиме можливості не те що протистояти всьому світові, а просто підтримувати українську владу.

Також експерт засумнівався у можливості реалізації будь-яких силових сценаріїв з боку Росії.

«Російське керівництво можна багато в чому звинувачувати, але воно принаймні не суїцидальне. Спроба якоїсь агресії проти України в цих умовах розвитку Росії, в умовах тієї економічної, макроекономічної і геополітичної ситуації в світі, поставила б під ризик і саму Росію, і її перспективи на найближчі десятиліття», – заявив Палій.




За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11186

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]