Головна » 2020 » Травень » 28 » Росія заявила, що не припинить збройні конфлікти без зняття санкцій - місія України при ООН

Росія заявила, що не припинить збройні конфлікти без зняття санкцій - місія України при ООН

Місія України при ООН: Росія заявила, що не припинить збройні конфлікти без зняття санкцій

Російська делегація на засіданні Ради безпеки ООН заявила, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню.

Про це повідомив речник української місії в ООН Олег Ніколенко, опублікувавши частину заяви Росії.

«Той момент, коли російська делегація відверто заявляє на засіданні Радбезу ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню. Раніше ми чули лише те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби із COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старої практики — шантажу», — написав Ніколенко.

За його словами, заява РФ пояснює, чому тривають бойові дії на Донбасі, у Сирії та Лівії, де Росія є стороною конфлікту. Ніколенко зазначає, що зняття санкцій з РФ не припинить війни і російська сторона продовжить агресію.

26 травня Африканське командування Збройних сил США повідомило, що Росія направила військову авіацію в Лівію для підтримки сил Хафтара. Напередодні там захопили російський зенітний комплекс «Панцир-С1» У Лівії захопили російський ЗРК «Панцир-С1». Два таких же знищили . Також у Лівії помічали російських найманців з «ПВК Вагнера». Росія, як завжди, усе заперечує.

Раніше Служба безпеки України встановила бойовиків, причетних до загибелі у травні 2018 року в Луганській області двох працівників СБУ.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-05-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1374

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]