Головна » 2016 » Січень » 25 » Розпочато кримінальне провадження проти службовців Хустської РДА

Розпочато кримінальне провадження проти службовців Хустської РДА

Хустською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб комітету з конкурсних торгів відділу освіти Хустської РДА, за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України).

Встановлено, що протягом 2015 року комітетом з конкурсних торгів відділу освіти Хустської РДА проводилися дві процедури конкурсних торгів із закупівлі вугілля бурого (лігніту), масою 1360 тон та масою 200 тон, у обох з яких брало участь одне і те ж ТзОВ.

Вимогами документації обох вищевказаних конкурсних торгів було передбачено надання учасником торгів сертифіката якості вугілля, яке повинно відповідати певним вимогам, визначеним у документаціях торгів.

На участь у обох вищенаведених торгах вказане ТзОВ подало аналогічні сертифікати якості, які не відповідають вимогам конкурсної документації. Проте, в першому випадку, підприємству було правомірно відмовлено в участі у процедурі закупівлі. Однак, в іншому конкурсі, всупереч невідповідності вимогам конкурсної документації, учасника допустили до конкурсу, який він в подальшому і виграв, та уклав з відділом освіти Хустської РДА угоду на постачання вугілля бурого на загальну суму 300 тис. грн.

Таким чином, службові особи комітету з конкурсних відділу світи Хустської РДА всупереч вимогам ст.3, п.3 ч.1 ст.29, ч.1 ст.30 Закону України «Про здійснення державних закупівель», зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для вказаного ТзОВ (у частині надання переваги вказаного ТзОВ, як учасника конкурсних торгів перед іншим учасником, з подальшим виграшем останнього у торгах), завдали інтересам держави в особі відділу освіти Хустської РДА тяжких наслідків (матеріальної шкоди) на загальну суму 300 тис.грн.

Санкцією ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення) передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1990

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]