Головна » 2023 » Травень » 6 » Розпочинається коронація Чарльза III у Британії - прямий ефір ОНЛАЙН

Розпочинається коронація Чарльза III у Британії - прямий ефір ОНЛАЙН

Остання коронація у Британії була 70 років тому. 6 квітня у Британії розпочалася церемонія коронації Чарльза III. Сьогодні він офіційно стане королем Сполученого Королівства та ще 14 країн Співдружності націй.

Чарльз III замінив на троні Єлизавету II, яка була найдовше монархом в історії Королівства та правила 70 років і сім місяців. Вона також стала другим у світі за тривалістю правління монархом: перше місце досі тримає французький король Людовік XIV, який перебував на престолі 72 років та 110 днів з 1643 по 1715 роки.

Церемонія розпочалася о 12:20 за київським часом: карета з Його Величністю і королевою-консортом Каміллою проїхали через парадні ворота Букінгемського палацу у супроводі королівського ескорту.

О 13:00 планується розпочати службу, під час якої монарх дасть клятву, буде представлений народу, пройде обряд помазання, інвеститури та зійде на престол. Варто зауважити, що вся церемонія буде йти у прямому ефірі, але саму процедуру помазання показано не буде.

Понад 2,2 тисячі осіб з близько 200 країн світу приїхали на церемонію коронації, але Лондон не запрошував представників Афганістану, Білорусі, Венесуели, Ірану, М'янми, Сирії та рф. Водночас там будуть українські гості - прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська.

За інформацією BBC, на коронацію витратили від 50 до 100 млн фунтів стерлінга.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1278

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]