Головна » 2016 » Серпень » 27 » Розвідка - під час навчань "Кавказ-2016" Росія 5-10 вересня може розширити масштаби збройної агресії проти України

Розвідка - під час навчань "Кавказ-2016" Росія 5-10 вересня може розширити масштаби збройної агресії проти України

Росія 5-10 вересня під час активної фази військових навчань "Кавказ-2016" може розширити масштаби збройної агресії проти України. Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Facebook.

"5-10 вересня проводитиметься активна фаза навчань "Кавказ-2016" з відпрацюванням практичних дій створеного на південно-західному стратегічному напрямку ударного міжвидового об’єднання військ, яке за особистим рішенням Путіна, може бути застосоване для розширення масштабів збройної агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідки, в ході стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2016" здійснюється оперативне розгортання військ Південного військового округу та їх нарощування за рахунок повітряного, наземного й високомобільного компонентів Західного і Центрального військового округу.

"Угруповання військ Південного, Західного, Центрального військового округу та Північного флоту ЗС РФ перебувають у підвищеному стані бойової готовності", - зазначається в повідомленні управління розвідки.

Як повідомлялось, 25 серпня президент Росії Володимир Путін привів в повну бойову готовність війська на кордоні з Україною "для локалізації кризових ситуацій".

26 серпня стало відомо, що військово-транспортні літаки РФ здійснили переміщення підрозділів спеціального призначення з північного заходу Росії на полігони Південного військового округу. До перевірки боєготовності військ було задіяно 20 літаків Іл-76.

Того ж дня 15 бойових кораблів Чорноморського флоту и 10 кораблів Каспійського флоту вийшли в море для перевірки їх боєготовності.

Розвідка встановила особи ще 5 російських військових, які знищували цивільну інфраструктуру Донбасу

Головне управління розвідки Міністерства оборони України встановило особовий склад гаубичної артилерійської батареї полку морської піхоти Південного військового округу Росії, що знищував цивільну інфраструктуру Донбасу, включно з аграрними підприємствами регіону, у прифронтовій зоні. Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Facebook.

"Головним управлінням розвідки МО України встановлено особовий склад гаубичної самохідної артилерійської батареї гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (військова частина 08819, Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) збройних сил Російської Федерації, який виконує злочинні накази Генерального штабу ЗС РФ щодо "розстрілу Мінських домовленостей", - говориться в повідомленні.

За інформацією розвідки, громадяни РФ Євген Гудзь (17.11.1982 р.н., м.Майкоп), Дмитро Долєв (05.03.1993 р.н., м.Уфа); Руслан Хухізянов (06.06.1994 р.н.); Анатолій Агарьов (22.04.1989 р.н.); Олександр Агарьов (13.02.1975 р.н.) винні у знищенні цивільної інфраструктури Донбасу, а також у провокаційних обстрілах непідконтрольної Україні території з метою введення в оману представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Зазначений особовий склад брав безпосередню участь в організації та здійснені 16 серпня обстрілів із 122-мм самохідних артилерійських установок села Чермалик, під час якого було знищене агропідприємство разом із сільськогосподарською технікою, а також зруйновані оселі мирних мешканців", - сказано у повідомленні.

Росія перекинула в окуповані території 4 БМП, 7 танків та один комплекс радіорозвідки

Росія перекинула на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях 4 БМП, 4 вантажні автомобілі, 7 танків та один комплекс радіорозвідки та рідопридушення "Інфауна".

"Зафіксовано чергові факти постачання озброєння та військової техніки, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ до наступних населених пунктів: Щербак (Новоазовський район) – чотири БМП, чотири вантажні автомобілі (з боєприпасами) та два паливозаправники, а також до Кузнєцово-Михайлівки – сім танків", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у районі міста Спартак (Донецька обл.) виявлено комплекс радіорозвідки та радіопридушення "Інфауна".

Крім того, за інформацією військової розвідки, у Довжанськ прибув ешелон з військовою технікою, який у подальшому може бути переміщений до району Алчевська.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1819

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]