Головна » 2014 » Січень » 24 » Садовий про Вербицького: він віддав своє життя, щоб ми з вами ніколи в житті не були рабами

Садовий про Вербицького: він віддав своє життя, щоб ми з вами ніколи в житті не були рабами

"Він любив життя і не приймав насильства"
Мер Львова Андрій Садовий переконаний, що львів'янин Юрій Вербицький, закатоване тіло якого знайшли під Києвом, загинув через те, що "не хотів залишатися рабом".

"Дорога родино, друзі покійного, шановна громадо. Я ніколи не думав про те, що на цьому полі почесних поховань ми будемо ховати однолітків. Сьогодні були сльози: сльози жінок і скупі сльози чоловіків. Якщо ви подивитись на портрет Юрія, ми побачимо щире обличчя. Як казав один св'ященник – "з таких можна писати образи", - сказав мер Львова на похоронній процесії, яка відбулася на Личаківському кладовищі.

"Він любив життя, він не приймав насильства. Його катували і вбили. Його вбили, бо він не хотів бути рабом. Він віддав своє життя, щоб ми з вами ніколи в житті не були рабами. Він на небі дивиться на нас", - сказав Садовий.

Мер Львова також висловив переконання, що львів'яни не допустять того, щоб смерть Юрія Вербицького заради справи яку він робив була марною.

"Ми з вами зробимо все можливе і не можливе. Нема такої сили в світі, щоби зробити рабами наш український народ", - заявив Садовий.

Зазначимо, що львівянина Юрія Вербицького було викрадено невідомими з лікарні разом з активістом Ігорем Луценком.

Через 18 годин Луценка відпустили. Про долю Вербицького стало відомо лише 22 січня. Його тіло знайшли у лісосмузі у Бориспільському районі Київської області. Тіло опізнав брат Юрія.

51-річний сейсмолог Юрій Вербицький був кандидатом наук, альпіністом




За матеріалами: Новини сьогодні
24-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11121

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]