Головна » 2015 » Серпень » 12 » Сакварелідзе - керівники ГПУ саботують тестування прокурорів

Сакварелідзе - керівники ГПУ саботують тестування прокурорів

Частина керівництва Генеральної прокуратури України намагається загальмувати систему незалежних іспитів, за допомогою яких повинні бути призначені нові прокурори. Про це написав заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook.

Він назвав неприйнятною заяву виконуючого обов’язки Генерального прокурора України та першого заступника Генпрокурора Юрія Севрука про невідповідність тестів діючому законодавству України.

"Абсолютно неприйнятна заява! Частина керівництва Генеральної Прокуратури України намагається пустити на гальма систему незалежних іспитів, за допомогою яких повинні були бути призначені нові прокурори (керівники та заступники новостворених місцевих прокуратур) яких дуже чекає українське суспільство. Ця заява посилає прямий сигнал корупційній системі, що вона недоторканна", - написав він.

На думку Сакварелідзе у ГПУ намагаються саботувати "Європейське тестування прокурорів".

"Виявляється, касті двієчників, які, мабуть, мають серйозний вплив всередині цього органу і які все життя всі питання вирішували кумівством і хабарами, не подобається, що їх знання перевірятиме незалежна комісія з допомогою Європейського Союзу. Все це прямо суперечить президентській програмі реформ і являє собою плювок в обличчя українському суспільству", - вважає реформатор ГПУ.

Д.Сакварелідзе додав, що при зриві тестування, суспільство може провести з прокурорами власні іспити.

"Сподіваюся, Генеральний прокурор стримає слово і не допустить зриву іспитів, інакше боюся, що замість Євросоюзу, любителям кумівства, які засіли в різних прокуратурах, ці іспити влаштує все суспільство і це буде набагато більш болючий процес", - написав він.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1972

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]