Головна » 2019 » Березень » 15 » Санкції показують РФ неприпустимість нападу на українські кораблі - глава МЗС Британії

Санкції показують РФ неприпустимість нападу на українські кораблі - глава МЗС Британії

Глава МЗС Британії: санкції показують РФ неприпустимість нападу на українські кораблі

Нові санкції ЄС, Канади та США проти Росії демонструють неприпустимість використання військової сили проти трьох українських суден та їхніх екіпажів в Керченській протоці і Чорному морі в листопаді 2018 року.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Великої Британії Джеремі Ханта.

"Сьогодні Сполучене Королівство та наші міжнародні партнери в ЄС, Австралія, Канада та США надіслали Росії однозначне повідомлення про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці та Чорному морі минулого року був абсолютно неприйнятним. Ці санкції є ще одним прикладом того, що міжнародне співтовариство виступає проти Росії, оскільки вона наполегливо порушує міжнародне право. Ми продовжуватимемо разом вживати необхідних заходів у відповідь на зусилля Росії дестабілізувати Україну", - йдеться у заяві.

Хант наголосив, що Росія повинна негайно звільнити 24 затриманих військовослужбовців і повернути захоплені судна.

"Ми залишаємося глибоко стурбованими безпекою і добробутом військовослужбовців, які несправедливо перебувають під вартою в Росії. Росія повинна дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку і Азовське море", - сказав він.

Нагадаємо, 15 березня Рада ЄС запровадила індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією.

США запровадили санкції проти шести громадян РФ і вісьмох компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

Канада оголосила про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1477

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]