Головна » 2014 » Липень » 16 » Савченко розповіла консулу, як її вивезли з України

Савченко розповіла консулу, як її вивезли з України

Консул України у середу зустрівся з арештованою у Росії військовою льотчицею Надією Савченко, яка перебуває у СІЗО в Воронежі. Цю інформацію оприлюднила прес-служба президента України.

Про зустріч консула з арештованою українською льотчицею президенту України повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Під час зустрічі з консулом Геннадієм Брескаленком, Надія Савченко підтвердила, що "без її згоди її було незаконно вивезено з території України з мішком на голові та у наручниках, викрадачі змінили кілька машин", - сказано у повідомленні.
Також стало відомо, що пані Савченко оголосила голодування, вимагаючи допусти до неї представника України та адвоката.
Як повідомив адвокат пані Савченко - Марк Фейгін, льотчиця голодувала упродовж восьми днів. Після зустрічі з захисниками, вона припинила голодування, написав пан Фейгін на своїй сторінці у Twitter
Адвокат вважає, що "Савченко не брала участі безпосередньо в бойових діях, працювала в допоміжних підрозділах, виносила поранених і вбитих".
Щодо того, як льотчиця опинилась на території Росії, адвокат написав: "Так, її передали з рук на руки".
 
Звинувачення СК Росії
 
Військовий пілот Надія Савченко потрапила до полону бойовиків на Донбасі 17 червня. Там вона воювала у складі добровольчого батальйону, взявши відпустку в Збройних силах.
8 липня стало відомо, що вона перебуває у слідчому ізолятора російського міста Воронеж. Слідчий комітет Росії звинувачує її у пособництві вбивства російських журналістів.
На початку липня Воронезький суд залишив Надію Савченко під арештом до кінця серпня.
Українська сторона стверджує, що Надія Савченко є військовополоненою. Мін'юст має намір просити Раду Європи визнати льотчицю заручницею і вимагати від РФ її звільнення.
У вівторок Європейський суд з прав людини почав розглядати позов української льотчиці Надії Савченко до Росії та надав справі пріоритетного статусу. Суд вимагає від РФ до 22 липня відповісти, як Надія Савченко потрапила в Росію та пояснити, чому до неї не допускали українського консула.
Російська сторона не пояснювала, як жінці вдалося вибратися з полону сепаратистів і перетнути кордон.
Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін раніше заявив, що в української сторони немає жодних шансів на звільнення своєї громадянки.
 

За матеріалами: Новини сьогодні
16-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11119

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]