Головна » 2023 » Червень » 30 » Секретним VIP-членом "вагнера" був російський генерал - CNN

Секретним VIP-членом "вагнера" був російський генерал - CNN

Всього в списку щонайменше 30 високопоставлених військових і розвідників рф.

російський генерал сергій суровікін був таємним високопоставленим членом приватної військової компанії "вагнера", якою керує євген пригожин.

Видання CNN пише, що російський розслідувальний центр "Досьє" має в своєму розпорядженні документи, які доводять, що у суровікіна був особистий реєстраційний номер "вагнера". російський генерал числиться в списку поряд з щонайменше 30 іншими високопоставленими військовими і розвідниками рф, які також є високопоставленими членами "вагнера".

суровікін не з'являвся на публіці з минулої суботи, коли він опублікував відеозапис, в якому благав ватажка "вагнера" зупинити заколот. З тих пір його місце знаходження залишається невідомим.

суровікін - заслужений командир ВПС росії, який отримав прізвисько "генерал армагеддон" за свою безжальну тактику бомбардування міст у Сирії.
вагнер не відповів на запит CNN. Незрозуміло, що тягне за собою VIP-членство у "вагнері", зокрема, чи є фінансова вигода.

Відомо, що суровікін був пов'язаний з групою найманців, але документи викликають питання про близькість високопоставлених російських військових і "вагнера".

Під час недовговічного повстання пригожина бійцям "вагнера" вдалося захопити місто Ростов-на-Дону на півдні росії, практично не зустрічаючи опору з боку російської армії. пригожин згорнув свій бунт після переговорів з олександром лукашенком. Нібито ватажкові "вагнерівцям" пообіцяли свободу і переїзд до білорусі.

Пізніше ряд ЗМІ повідомили, що генерал сергій суровікін міг знати про плани пригожина влаштувати заколот. І на наступний день після спроби заколоту, тобто 25 червня його нібито затримали і відправили в СІЗО "Лефортово". Також була інформація, що суровікіна не заарештували, а лише допитали і відпустили.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1425

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]