Головна » 2022 » Лютий » 22 » Сертифікацію "Північного потоку-2" Німеччина зупиняє

Сертифікацію "Північного потоку-2" Німеччина зупиняє

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з президентом Ірландії Міхалом Мартіним заявив про зупинку сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2".

Трансляцію виступу канцлера Німеччини розміщено на сайті німецького видання Der Spiegel.

Сьогодні канцлер Німеччини зустрівся з прем’єр-міністром Ірландії задля обговорення ситуації, яка розгорнулася довкола України та визнання 21 лютого Росією незалежності ОРДЛО.

Він розповів про підготовку санкцій задля стримання агресії РФ, зокрема – про зупинку сертифікації газопроводу. Щольц дав відповідний наказ міністерству економіки Німеччини.

“Сьогодні я попросив федеральне міністерство економіки відкликати у Федерального мережевого агентства доповідь із забезпечення енергобезпеки. Це звучить як технічний момент, але це необхідний крок, щоб тепер не могла відбутися сертифікація газопроводу. Без цієї сертифікації “Північний потік-2″ не може бути запущено”, – наголосив Олаф Шольц.

Він додав, що зараз потрібно переоцінити ситуацію і “врахувати всі питання, які нас хвилюють”. Олаф Шольц стверджує, що зараз Європа стоїть перед загрозою початку серйозної, повномасштабної війни – вперше з часів Другої світової війни. І завдання Німеччини зробити свій внесок у покарання Росії за їх вчорашні дії, аби “не допустити цієї катастрофи”.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй у Міністерстві закордонних справ України наполягають на застосуванні проти Росії “болючих санкцій”, аби “послати однозначний сигнал про неприпустимість подальшої ескалації”.

До цього Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг рішуче засудив визнання Російською Федерацією так званих “ЛНР” та “ДНР”, заявивши, що цей крок “ще більше підриває” суверенітет і територіальну цілісність України.

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що після визнання президентом РФ Володимиром Путіним так званих “ЛНР” та “ДНР” настав час для дій Заходу — введення санкцій. Для цього російська сторона зробила всі кроки.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-02-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1693

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]