Головна » 2022 » Листопад » 18 » Що падіння ракети не спричинило напруги між Києвом і Варшавою - кажуть у канцелярії Дуди

Що падіння ракети не спричинило напруги між Києвом і Варшавою - кажуть у канцелярії Дуди

Падіння ракети на території Польщі поблизу кордону з Україною не призвело до напруги у відносинах Києва і Варшави. Про це в ефірі Polsat News заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Якуб Кумох.

Відповідаючи на запитання, чи стали останні 48 годин одними з найскладніших у відносинах між Польщею та Україною, він відповів, що між Варшавою та Києвом “не було якоїсь підвищеної напруги”. Не було навіть жодного різкого обміну думками між президентами чи їхніми радниками.

“Найважливішим для нас на самому початку було визначити: напали на Польщу чи ні. На Польщу не напали. У Польщі стався трагічний випадок. Звичайно, провина лежить на росії, оскільки вона тероризує Україну і спричиняє те, що трапилося”, - підкреслив Кумох.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, твердять, що це була українська ракета системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів. Володимир Зеленський підтвердив у четвер, що українських експертів допустять до місця падіння ракети


За матеріалами: Новини сьогодні
18-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1444

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]