Головна » 2018 » Травень » 15 » Що працівники з України мігрують далі на Захід влада Польщі не боїться

Що працівники з України мігрують далі на Захід влада Польщі не боїться

Відтік українських працівників з Польщі у західніші країни ЄС не є масовим явищем.

Про це в інтерв'ю Gazeta Prawna заявив заступник міністра інвестицій та регіонального розвитку Польщі Павел Хоронжий.

"Нашою найбільшою перевагою є культурна та мовна схожість, а також легкість до асиміляції. Важливо, що Польща є перспективною країною, яка відкриває можливості",- зазначив Хоронжий, відповідаючи на запитання, чи Варшава не побоюється відтоку на захід висококваліфікованих працівників з України.

При цьому він зазначив, що певні побоювання щодо такого відтоку таки є. У зв'язку з демографічною кризою та проблемами в економіці Варшава працює над новою міграційною політикою, яка створить кращі умови для трудової міграції з-за кордону.

За словами Хоронжого, Польща "приречена приймати трудових мігрантів" і тепер ця проблема стала нагальною.

"Нинішні умови для цього не є оптимальними. Вони не дають особам, які приїжджають до Польщі, почуття стабільності, упевненості та чіткої перспективи щодо подальшого перебування", - вважає Хоронжий.

Він повідомив, що незабаром Міністерство праці Польщі запропонує низку рішень задля спрощення процедури працевлаштування для іноземців і, зокрема, скорочення часу на отримання дозволу на працю від відповідних органів у Польщі.

Сейм Польщі ухвалив законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, яким передбачено нові правила прийняття іноземців на роботу. Як наголосили автори змін до закону про іноземців, найближчим часом у Польщі бракуватиме робочих рук через трудову міграцію поляків після вступу Польщі в ЄС у 2004 році.

Як відомо, поширеною стала практика делегування польськими компаніями громадян третіх кран, здебільшого України, на тимчасову роботу в інші країни ЄС. Працедавці нарікають, що люди по здобутті польської кваліфікації часто виїжджають у більш заможні країни ЄС.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1782

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]