Головна » 2021 » Вересень » 1 » Що таке інтервальне голодування

Що таке інтервальне голодування

інтервальне голодування

Що таке інтервальне голодування

Не так давно здобув популярність новий метод для бажаючих схуднути - інтервальне голодування. Суть методу полягає в періодичних прийомах їжі, які укладені в чіткі рамки часу. Детальніше про те, що таке інтервальне голодування ви можете дізнатися в статті на сайті online.ua, який підійшов скрупульозно до вивчення цього питання. Ми ж в цій статті зупинимося на загальних нюансах.

Інтервальне голодування: що і як

Під час інтервального голодування добу ділять на:

  • "період їжі" - в ці години дозволяється їсти;
  • "період голодування" - людина нічого не їсть, лише п'є чисту воду і займається своїми справами.

Позитивною стороною інтервального голодування є безліч схем, які можна підібрати відповідно до свого здоров'я, віку або ваги. Найпопулярніші методи:

  1. 16/8: утримання від їжі шістнадцять годин на день. Даний режим можна використовувати в різну кількість діб на тиждень. Вісім годин, що залишилися - час для споживання будь-якої їжі. Варто пам'ятати, що не потрібно переборщувати. Надмірне переїдання позначиться як на організмі, так і на результатах самої дієти. Важливо включити в раціон здорову їжу: починаючи від фруктів і закінчуючи продуктами, що містять білок.
  2. 14/10: більш щадний варіант. Підійде для новачків, яким складно різко перейти на відмову від їжі або людям із захворюваннями.
  3. Відмова від їжі на 24 години. Даний метод використовують не більше двох разів на тиждень. Суть ясна з назви: цілу добу необхідно не доторкатися до їжі, але дозволяється вживати некалорійні напої. Новачкам краще не починати з такого радикального методу.
  4. Спонтанний пропуск. Підійде для тих, хто не хоче морочитися. Потрібно просто несподівано пропускати будь-який з прийомів їжі. В один день це може бути вечеря, на інший - сніданок. Такий спосіб позитивно позначиться на фігурі.

Кому підійде інтервальне голодування?

  • люди, у яких щільний графік не дозволяє стабілізувати прийом їжі;
  • тим, хто вважає за краще їсти великими порціями;
  • якщо виходить поєднувати з правильними фізичними навантаженнями, тренуваннями.

інтервальне голодування

Кому краще не варто користуватися даними методиками?

  • категорично протипоказані людям із малою вагою;
  • людям, у яких є розлади харчової поведінки;
  • тим, хто дотримується принципу - їм мало, але часто.

З приводу інтервального голодування ведеться багато суперечок, і його користь, також як і шкода, до цих пір до кінця не вивчені. В першу чергу варто пам'ятати: не потрібно забувати про своє здоров'я. При будь-яких ознаках нездужання, запаморочення або головного болю краще відмовитися від дієт і перейти на їхні більш прості варіанти. Піклуйтеся про себе, бережіть себе і своє здоров'я.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1503

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]