Головна » 2016 » Грудень » 15 » Що зробить з Кримом, якщо стане президентом - Навальний розповів

Що зробить з Кримом, якщо стане президентом - Навальний розповів

Російський опозиціонер Олексій Навальний має намір провести "нормальний" референдум в окупованому РФ Криму в разі своєї перемоги на президентських виборах у Росії. Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню РБК.

На запитання про те, що сталося з Кримом, – історична справедливість чи анексія, Навальний відповів наступним чином: "Коли вас запитують: "Як вас звуть?" – Ви не можете відповісти на запитання "так" або "ні"? Так і тут. Коли ви ставити складне запитання, на нього не можна дати простої відповіді. І в цьому полягає трагедія Криму, який зараз незрозуміло, чия територія. Але я можу сказати, що шлях розв'язання проблем Криму повинен починатися з нормального референдуму, який там потрібно провести".

"...Це невизнана територія. Для того щоб почати вирішувати ці проблеми, ми повинні мати якусь точку, від якої відштовхуватися, і цією точкою має стати з'ясування реального волевиявлення жителів Криму на найчеснішому і найпрозорішому референдумі", – заявив політик.

На уточнювальне запитання "Тобто це не історична справедливість і не анексія?", Навальний зазначив: "Та не існує ніяких історичних справедливостей. Сьогодні історична справедливість одна, а завтра історична справедливість інша. Для кримчан це одне, для кримських татар це все зовсім інше".

Нещодавно Навальний заявив про намір брати участь у виборах президента РФ у 2018 році. "Мої роздуми були навіть не про те, як складно в сучасній Росії вести кампанію проти чинної влади, а про те, чи буде це корисно для всіх, чи буде це добре для країни, для суспільства і держави, і я дійшов висновку, що так, я візьму участь у боротьбі за посаду президента Росії", - написав Навальний.

Як відомо, анексія Кримського півострова армією РФ почалася 20 лютого 2014 року. В цей час на посаді президента України перебував Віктор Янукович.

Слідством Військової прокуратури України встановлено, що в окупації брали участь, зокрема, 31-ша окрема гвардійська десантно-штурмова бригада повітряно-десантних військ РФ, 45-й окремий гвардійський полк спеціального призначення ВДВ Збройних сил РФ - військова частина 28 337, 18-та окрема гвардійська мотострілецька бригада, 58-ма армія Південного військового округу збройних сил Російської Федерації, 98-ма гвардійська повітряно-десантна дивізія ВДВ - військова частина 65 451, 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія ВДВ РФ, 15-та окрема гвардійська мотострілецька бригада миротворчих сил Російської Федерації - військова частина 90 600.

На військовій техніці і формі російських військових було завчасно замасковано всі тактичні знаки.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1849

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]