Головна » 2016 » Березень » 22 » Шлях до успіху тут значно коротший, ніж на чужині - підприємець із Закарпаття

Шлях до успіху тут значно коротший, ніж на чужині - підприємець із Закарпаття

Українські ринки є порівняно бідними на інновації та якісну продукцію, тому зайняти перспективну нішу тут значно простіше, аніж у країнах з розвинутою економікою.

Таку думку Голосу Карпат висловив засновник ТОВ “Харчові технології Закарпаття” Андрій Хрипта, який відкрив масштабне виробництво петфудів у селі Великі Ком’яти на Виноградівщині. Підприємство уже зайняло лідируючі позиції з виробництва котячих та собачих кормів на внутрішньому ринку України, має контракти на постачання в країни СНД та готується до виходу на європейські ринки.

    Ще не так давно такого виду діяльності, як виробництво сухих кормів для домашніх тварин, в Україні не існувало. Вся продукція, що продавалася була імпортована. Тому в мене виникло бажання налагодити випуск цього продукту в нашій країні. Я вивчив ринок, спрогнозував попит, сформував бізнес проект і зараз ми на ринку як торгові марки «ПАН-ПЕС», «ПАН-КОТ» займаємо дуже непогані позиції, - розповів про причини вибору ніші петфудів Андрій Хрипта.

Знецінення гривні, яке вибило землю з-під ніг не одного українського бізнесу, створило натомість сприятливі умови для національних виробників, які навчилися працювати інноваційно. Ціна, у порівнянні з імпортними петфудами, стала вагомим агрументом на користь кормів закарпатського походження. Однак успіх би не прийшов, якби продукція не відповідала високим вимогам якості, впевнений Хрипта. Навіть залучивши сучасні технологічні рішення та автоматизувавши процеси, майже рік довелося працювати для досягнення необхідних якісних показників.

    Це дійсно проблема: маємо не достатньо високотехнологічних спеціалістів. У нашому випадку довелося їх залучати із Франції, Німеччини, Польші. Однак є і деякі переваги. Це сировинна база, недорога робоча сила тощо. В Україні безліч нереалізованих перспектив, багато галузей, які відстали або слабо розвинуті і чекають свіжу кров з ідеями, людей які зможуть застосувати нові енергозберігаючі, інноваційні технології, які б конкурували із аналогами передових країн. Якщо це все якісно поєднати, успіх не змусить себе довго чекати. Шлях до нього тут значно коротший, - впевнений закарпатський підприємець.

Маючи можливість жити за кордоном, Андрій Хрипта бачить більше можливостей для розвитку тут, на Батьківщині. Уже скоро його компанія планує представити преміум-корми для чотирилапих та презентувати оновлені офісно-виробничі потужності. А для молоді, яка прагне росту й успіху, бізнесмен сформулював наступний месидж:

    Успіх не приходить на колесах неминучості - за нього завжди потрібно боротися, прикладаючи максимально зусиль. По перше, перед собою потрібно класти ціль. Після того, як ціль покладена, потрібно сформувати стратегію досягнення цілі. Дорога до успіху завжди складніша за початкове уявлення, але тільки прикладаючи надзвичайні зусилля, не зважаючи на різні перешкоди, долаючи всі розчарування, що спіткають на цьому шляху, рухатися не зупиняючись, ви можете дійти до цілі та досягти успіху. Дорога до успіху завжди складна, але цікава.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1954

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]