Головна » 2024 » Вересень » 6 » Штаб литовсько-польсько-української бригади в Любліні відвідали Науседа й Дуда

Штаб литовсько-польсько-української бригади в Любліні відвідали Науседа й Дуда

Президент Литви Гітанас Науседа відвідав разом з польським колегою Анджеєм Дудою штаб литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького в Любліні.

"Сьогодні в Любліні разом з Анджеєм Дудою відвідали литовсько-польсько-українську бригаду. Це Люблінський трикутник у дії. Ми готові тренувати українських солдатів разом. Ми готові продовжувати підтримувати Україну всіма засобами до перемоги", - написав Науседа.

На подальшій конференції президент Польщі наголосив, що співпраця важлива і для Польщі, і для Литви, зокрема "з урахуванням наших сусідів з України, які, як ми сподіваємося, стануть частиною Північноатлантичного альянсу".

"Наші сусіди з України також впроваджують себе в процедури НАТО, служачи в цій литовсько-польсько-українській бригаді. Вони вдосконалюються, відбувається обмін досвідом", - зазначив Дуда.

Литовсько-польсько-українська бригада LITPOLUKRBRIG складається з підрозділів збройних сил Литви, Польщі та України. Її було остаточно сформовано восени 2015 року. Штаб командування і штаб бригади розташовані в Любліні. Підрозділи бригади перебувають у стані бойової готовності у своїх країнах, їх перекидають до Любліна, коли ухвалюють рішення про їхню активацію або організацію спільних навчань і тренувань.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-09-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 155

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]