Головна » 2013 » Березень » 28 » Сіль небезпечніше цукру на 2 мільйони смертей в рік

Сіль небезпечніше цукру на 2 мільйони смертей в рік

               Сіль небезпечніше цукру на 2 мільйони смертей в рік

Як показує статистика, щорічно від надмірного споживання солі в усьому світі помирає близько 2,3 мільйона чоловік. А п'ятнадцять відсотків усіх смертельних випадків від інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань у всьому світі в 2010 році були наслідком прийняття солоної їжі. У той час як недавні дослідження Гарвардського університету виявили, що солодкі напої сприяють загибелі «всього» 180 000 чоловік на рік, іншими словами в 10 разів менше. Дослідники жахнулися масштабами тієї шкоди, яку наносить на організм натрій навіть у порівнянні з настільки осуджуваними солодкими газованими напоями.

Така різниця в негативних наслідках, за заявою учених, наголошується тому, що солодкі напої - це всього один вид продукту, натрій же міститься у всіх. Дослідники проаналізували дані 247 досліджень, присвячених тим, хто споживав сіль, розбивши їх за віком, статтю та мешканню в період між 1990 і 2010 роками. Бралися до уваги міжнародні спільні дослідження 488 вчених із 303 інститутів в 50 країнах по всьому світу. Майже один мільйон з цих смертей (40 відсотків від загального числа) були передчасними, відзначають у людей у ​​віці 69 років і молодше. Шістдесят відсотків випадків смерті становили чоловіки, 40 відсотків - жінки.

Серцеві напади були причиною 42 відсотків смертей, інсульти - 41 відсотка. Залишок відсотків розподілився по інших серцево-судинних захворюваннях. Вісімдесят чотири відсотки з цієї кількості смертей через зловживання сіллю відбулося в країнах з середнім, а не з високим рівнем доходів. Найбільша смертність відзначалась в Україні (2109 смертей), Росії (1803) та Єгипті - 836). Найменша в Катарі (73), Кенії (78), Об'єднаних Арабських Еміратах (134). Raut.ru

За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11356

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]