Головна » 2016 » Серпень » 29 » Сили АТО готові забезпечити "режим тиші" з 1 вересня. ВІДЕО

Сили АТО готові забезпечити "режим тиші" з 1 вересня. ВІДЕО

Україна зі свого боку готова забезпечити "день тиші" 1 вересня, незважаючи на те, що противник продовжує порушувати мінські домовленості в частині відведення важкого озброєння і застосування озброєння, заявляє командувач оперативного об'єднання "Центр" - керівник АТО на території Донецької та Луганської областей генерал- лейтенант Руслан Хомчак.

"Ми готові до "режиму тиші". Але ми не віримо в передчуття, ми віримо перевіреній інформації та виконуємо команди", - сказав Хомчак в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в Мар'їнці в понеділок.

При цьому командувач оперативного об'єднання "Центр" - керівник АТО на території Донецької та Луганської областей зазначив, що українські військові реагують на зміни оперативної обстановки відповідно. Хомчак наголосив, що зараз ситуація в зоні АТО характеризується як "напруги і складна". "Ми зараз перебуваємо в Мар'їнці, яка кожен день під обстрілами... по нашим підрозділам противник застосовує артилерійські системи, танки. Перевіряється інформація, що вранці були застосовані РСЗВ "Град", - сказав він.

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один український військовий загинув, ще дев'ятьох військовослужбовців поранено за минулу добу.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще дев’ятеро мають поранення", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Що стосується ситуації на різних напрямках, то на луганському, за даними Лисенка, противник відкривав вогонь у Станиці Луганській, Жовтому, Золотому та під Попасною. Ворожі обстріли відбувалися переважно в темний час доби, були нетривалими, крім двох випадків. У Станиці Луганській бойовики застосували міномет. Загалом обстановка порівняно з минулим тижнем дещо спокійніша. За добу загалом на луганському напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, з них один - мінометний.

На донецькому напрямку тривали активні, майже цілодобові бойові дії в авдіївській промзоні. За інформацією розвідки, противник застосував усе наявне штатне озброєння, зокрема танки і гаубиці Д-30. Кількість випущених мінометних мін і снарядів по українських позиціях іде на сотні. Крім того, супротивник активно застосовує танки, чого на передовій на було вже кілька місяців.

Для коректування вогню і розвідки результатів вогневого ураження супротивник використовував під Авдіївкою БПЛА і сучасний російський комплекс РЕБ "Шипшина-Аеро".

Крім того, потужні артобстріли з боку НЗФ відбулися на Світлодарськой дузі, по всій горлівській агломерації, в Архангельському, на ділянці фронту "Шахта "Бутівка" – "Піски". Майже всі обстріли – з важкого озброєння.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталося 37 ворожих обстрілів, зокрема 30 - мінометних, артилерійських, танкових, заявив Лисенко.

На маріупольському напрямку доба почалася з потужних артобстрілів за Широкіним і Зайцевим. Загалом протягом кількох годин по українських позиціях було випущено 69 снарядів. Пізніше протягом дня бойовики вели обстріл українських позицій по всьому фронту. Найбільше - в Мар'їнці. Під вечір ворог здійснив ще 2 потужних мінометних обстріли у Красногорівці й Тарамчуці, випустивши кілька десятків мін.

Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку зафіксовано 27 ворожих обстрілів.

"Бойовики використовують різні тактики з метою залякати місцеве населення і спровокувати військовослужбовців, здійснюючи короткі вогневі нальоти або використовуючи кілька типів озброєння по різних напрямках для посилення руйнівної сили обстрілу", - зазначив спікер АП.

Як повідомлялося, за минулу добу бойовики 76 разів відкривали вогонь по підрозділам сил АТО: 37 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, 27 - на Маріупольському і 12 - на Луганському.

На Донецькому напрямку з важкої артилерії 152-мм калібру бойовики били по Архангельському. По Авдіївці сепаратисти випустили більше сотні снарядів калібру 122 мм, також тут вони стріляли з танків.

На Маріупольському напрямку бойовики випустили понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще близько семи - по українських укріпленнях у Талаківці. 

   

 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1976

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]