Головна » 2023 » Березень » 13 » Смертний вирок шведсько-іранському дисиденту підтвердив Тегеран

Смертний вирок шведсько-іранському дисиденту підтвердив Тегеран

Судова система Тегерана підтвердила смертний вирок шведсько-іранському дисиденту за «тероризм», повідомляє Mizan Online.

Хабіб Чааб перебуває під вартою в Ірані з жовтня 2020 року після того, як він зник під час візиту до Туреччини і постав перед судом у Тегерані, який не визнає подвійного громадянства.

Чааба, визнаного винним за звинуваченням у "корупції" та формуванні повстанського угруповання, 6 грудня було засуджено до страти.

У неділю було підтверджено, що Верховний суд Ірану залишив рішення чинним.

Чааб — остання людина, засуджена до страти після того, як його визнали винним в членстві в "Харакат аль-Нідаль", яку Тегеран називає "терористичною групою"

Минулого тижня суд засудив до страти шістьох людей за напади, які "виконували накази своїх європейських лідерів".

У повідомленні йдеться, що їх було визнано винними у "озброєних операціях" у період з 2017 по 2019 рік, внаслідок яких загинули четверо людей, у тому числі солдат і двоє членів іранського воєнізованого формування "Басидж".

Як відомо, за даними правозахисних груп, включаючи Amnesty International, в Ісламській Республіці Іран щороку страчують більше людей, ніж у будь-якій іншій країні, крім Китаю.

Минулого місяця судова влада Ірану стратила курдського бойовика, засудженого за вбивство поліцейського. Правозахисні групи назвали його політичним ув'язненим.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1324

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]