Головна » 2023 » Квітень » 11 » Соціалістами Молдови знову керуватиме Додон

Соціалістами Молдови знову керуватиме Додон

Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) на республіканській нараді в понеділок ухвалила рішення призначити виконавчим секретарем колишнього президента Ігоря Додона, який перебуває під слідством. Про це політсила заявила в пресрелізі за підсумками наради.

Згідно з рішенням республіканської ради, Додон стає новим виконавчим секретарем Партії соціалістів. Влад Батринча, який обіймав цю посаду до нього, очолюватиме фракцію ПСРМ у парламенті.

А Зінаїда Гречана, яка досі була керівницею соціалістів у парламенті Молдови, стане почесною президенткою партії – цю ж посаду обіймав досі Ігор Додон.

Експрезидент Молдови Додон відмовився від депутатського мандата у жовтні 2021 року під приводом, що не бачить сенсу бути депутатом у парламенті цього скликання і очолив "Молдовсько-російський діловий союз".

Крім того, він заявив про переформатування керівництва Партії соціалістів – лідерство стало колегіальним, а Додон замість лідера став почесним головою політсили.

Водночас у вересні 2022-го Додон заявляв, що хоче "активніше займатися політикою" після того, як суд випустив його з-під домашнього арешту у так званій справі про "кульок".


За матеріалами: Новини сьогодні
11-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1279

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]