Головна » 2021 » Листопад » 8 » Спалах лихоманки Зіка зафіксували в Індії

Спалах лихоманки Зіка зафіксували в Індії

лихоманка зіка

В індійському штаті Уттар-Прадеш стався спалах лихоманки Зіка, яку переносять комарі. Про це повідомляє India Today.

Перший випадок зараження на вірус Зіка також зареєстрували у місті Каннаудж. Там хворобу підтвердили у 45-річного чоловіка із села Касамау. Зараз у районах, котрі постраждали від спалаху вірусу, проводять інформаційну кампанію.

Як зазначає видання, у більшості пацієнтів хвороба протікає безсимптомно, але серед інфікованих багато молодих людей. Наразі виявлено 19 заражених пацієнтів віком від 4 до 20 років.

Міністр охорони здоров'я Джай Пратап Сінгх розповів про те, що влада зробила швидкі дії для зупинення поширення вірусу Зіка. За його словами, спалах хвороби розпочався з табору авіабази Канпур Чакері. Усі люди, які контактували із першим інфікованим, заразилися вірусом Зіка.

«Департамент охорони здоров'я знаходиться в бойовій готовності і вживаються необхідні заходи щодо обмеження вірусу в ураженому регіоні», - заявив міністр.

Відомо, що вірус Зіка розповсюджується через комарів. Цей вірус викликається укусом комара виду Aedes aegypti. У лютому 2016 року ВООЗ визнала цю хворобу такою, яка може серйозно впливати на здоров'я населення і може швидко поширюватися в міжнародних масштабах.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1524

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]