Головна » 2023 » Жовтень » 25 » Спільну декларацію ухвалили учасники саміту Кримської платформи

Спільну декларацію ухвалили учасники саміту Кримської платформи

Учасники Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, що відбувся вчора, 24 жовтня, у Празі, ухвалили спільну декларацію.Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Учасники саміту у підсумковому документі, зокрема:

Наголосили, що відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з деокупацією Криму та Севастополя, а також забезпечення державного суверенітету України, є фундаментальною передумовою для припинення війни та встановлення тривалого миру у регіоні.

Засудили правову нікчемність так званих "референдумів" і "виборів" на тимчасово окупованих територіях України. Засудили вихід росії із Чорноморської зернової ініціативи, систематичні атаки на експортну інфраструктуру, погрози комерційному судноплавству, а також блокаду морських портів України, що загрожує світовій продовольчій безпеці.

Також Стефанчук повідомив, що учасники заявили про намір:

  •  підтримувати надання політичної, дипломатичної, військової, безпекової, фінансової, гуманітарної та іншої допомоги Україні;
  •  надати Україні всю необхідну допомогу для досягнення членства в ЄС;
  •  підтримувати застосування та надалі посилювати санкції проти рф, вживати дипломатичних, економічних та інших заходів із метою тиску на рф, а також протидіяти обходу санкцій.

За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1874

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]