Головна » 2015 » Квітень » 27 » Співробітників британської розвідки попередили про небезпеку з боку "російських шпигунів"

Співробітників британської розвідки попередили про небезпеку з боку "російських шпигунів"

британської розвідки

Керівництво секретної служби британської зовнішньої розвідки MI6 підозрює, що співробітники відомства та члени їхніх сімей можуть стати об'єктами шантажу з боку російських шпигунів з метою отримати доступ до секретної інформації, пише британський таблоїд The Daily Express. Видання стверджує, що в його розпорядженні опинився циркуляр, розісланий працівникам MI6.

У документі йдеться, що російські шпигуни намагаються перетворити службовців британської розвідки в подвійних агентів, при цьому наголошується, що в якості приманки можуть використовуватися гроші і підступні спокусниці, які вивуджують потрібну інформацію. При цьому загроза настільки серйозна, що співробітникам рекомендовано негайно повідомляти за екстреним телефонним номером про всі контакти з іноземними агентами.

"Російські спецслужби продовжують вести активну діяльність і встановлювати контакти як з діючими, так і з колишніми співробітниками уряду Її Величності", - йдеться у службовій записці. У ній також наголошується, що російські служби в роботі традиційно використовують тиск.

Автори циркуляра наголошують, що інтерес для російських агентів представляють як діючі, так і колишні співробітники MI6 і члени їхніх сімей. Колишнім британським агентам при зустрічі з росіянами радять не зізнаватися в причетності до розвідки і стверджувати, що вони працювали виключно в британському МЗС.

Тим часом раніше британська контррозвідка MI5 повідомила, що в даний час у Великобританії працює максимальна кількість російських агентів з часів холодної війни. Як повідомило виданню джерело в спецслужбі, загроза з боку російських шпигунів зростає з кожним днем. За оцінками керівництва розвідки, в даний час в країні діють близько 80 співробітників російської зовнішньої розвідки (СЗР).

Нагадаємо, в кінці 2014 року стало відомо, що Центр урядового зв'язку Великобританії, в чиї повноваження входить забезпечення радіоелектронної розвідки, почав набір російськомовних співробітників у зв'язку з частими спробами проникнення в урядові системи зв'язку. Крім Центру урядового зв'язку, російськомовних співробітників почали набирати MI5 і MI6.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11195

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]