Головна » 2019 » Серпень » 28 » Спробує змінити закон, щоб змусити Джонсона відкласти Brexit, опозиція Британії

Спробує змінити закон, щоб змусити Джонсона відкласти Brexit, опозиція Британії

Британські опозиційні партії спробують прийняти закон, який змусить прем'єр-міністра Бориса Джонсона домагатися відстрочки виходу Британії з ЄС і допоможе запобігти виходу без угоди в кінці жовтня. Такої домовленості було досягнуто на вчорашній зустрічі партій, повідомляє ВВС.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін скликав у вівторок зустріч з противниками "жорсткого" Brexit, заявивши, що зробить все необхідне, для запобігання виходу Британії з ЄС без угоди.

На зустрічі були присутні представники Шотландської національної партії, Ліберально-демократичної партії, партії Change UK, уельської партії Plaid Cymru і "Зелених".

Депутат від партії "Зелені" Керолайн Лукас після зустрічі сказала, що опозиційні партії обговорили тактику своїх дій і погодилися, що зміна закону - найкращий спосіб кинути виклик уряду.

"Усі погодилися, що законодавчий шлях - це найбезпечніший спосіб спробувати продовжити дію статті 50, щоб позбутися крайнього терміну 31 жовтня, до якого прем'єр-міністр прагне з усе більшою безрозсудністю", - сказала вона.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не хоче виплачувати ЄС всі 43 мільярди євро зобов’язань у випадку "жорсткого" виходу з блоку.

Джонсон вважає, що Британія повинна заплатити лише 10 млрд євро.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-08-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1419

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]