Головна » 2022 » Січень » 26 » Старі класичні хетчбеки Mini пропонують переобладнати на електромобілі

Старі класичні хетчбеки Mini пропонують переобладнати на електромобілі

Компанія Mini запропонувала нову послугу для власників класичних хетчбеків: тепер їх можна переобладнати на електромобілі.

У рамках програми, що отримала назву Mini Recharged, у конструкцію автомобіля вносяться лише оборотні зміни. Оригінальний ДВЗ маркується та відправляється на зберігання: за бажанням його можна буде повернути під капот. Машину оснащують 90-кіловатним (122-сильним) електродвигуном, який дозволяє набрати "сотню" приблизно за 9 секунд, та блоком акумуляторів неназваної ємності, заряду якого має вистачати на 160 кілометрів.

Батарея підтримує зарядний струм потужністю 6,6 кВт. Крім того, такий електромобіль обладнають особливою панеллю приладів. Вона виконана в класичному стилі, при цьому на неї виводяться не тільки обраний режим руху і поточна швидкість, а й специфічна для батарейних машин інформація: запас ходу, температурний режим силової установки.

У Mini особливо зазначають, що таке перероблювання дозволить експлуатувати класичні машини в "зелених зонах" без сплати спеціального екологічного збору. При цьому повторна реєстрація транспортного засобу не потрібна. До речі, перший конвертований в електромобіль класичний Mini виробник показував ще навесні 2018 року на автосалоні в Нью-Йорку. То була лише штучна робота, проте тепле прийняття у публіки підштовхнув компанію до глибшого опрацювання цієї ідеї.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-01-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1631

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]