Головна » 2020 » Березень » 6 » Створити мережу мінізаводів для переробки сміття пропонують на Закарпатті

Створити мережу мінізаводів для переробки сміття пропонують на Закарпатті

На Закарпатті пропонують створити мережу мінізаводів для переробки сміття

На Закарпатті пропонують створити мережу мінізаводів з повним циклом переробки сміття на території очисних споруд з метою очищення річок краю від багаторічних накопичень побутового та промислового сміття, повідомляє портал Agronews.

Будівництво цих підприємств передбачається в проєкті Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021–2027 років. Необхідність у зведенні згаданих мінізаводів виникла через те, що річки краю забруднені органічними та небезпечними речовинами, мають змінену морфологію русел, берегів, заплав та водного режиму. Великою проблемою водних артерій регіону є засмічення побутовим сміттям і вселення чужорідних видів риб, тварин та рослин (ротан, сом американський, сонячний окунь та інші), пишуть аналітики проєкту. Найбільші проблеми є загальнодунайськими, останні дві – специфічними для української частини басейну Тиси. Сама Тиса та Теребля, середні й нижні ділянки Боржави, Тересви, Латориці та Ужа не відповідають вимогам доброго екологічного статусу.

Для вирішення згаданої проблеми на Закарпатті запланована реалізація проєктів будівництва нових очисних споруд у селах і селищах міського типу та впорядкування й переробки твердих побутових відходів. Усе це має відбутися в рамках Програми «Збереження екосистеми долини річки Тиса на прикордонних територіях України, Угорщини, Румунії та Словаччини», розробленій Асоціацією органів місцевого самоврядування.

Будівництво мінізаводів з повним циклом переробки твердих побутових відходів на території очисних споруд сприятиме ліквідації сміттєзвалищ та полігонів шляхом переробки їхнього вмісту на підприємствах з подальшою рекультивацією землі, інформує karpat.in.ua


За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1396

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]