Головна » 2018 » Серпень » 21 » Сучасне дармштадське мистецтво презентують в Ужгороді

Сучасне дармштадське мистецтво презентують в Ужгороді

В Ужгороді презентують сучасне дармштадське мистецтво

Виставку відкриють 23 серпня в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту.

Як розповіла керівник «Партнерського об’єднання Дармштадт-Ужгород» Вікторія Синьо, саме в ці дні виповнюється 26 років від започаткування партнерських стосунків між Ужгородом та Дармштадтом.

Загалом у рамках організації виставки до Ужгорода приїхали шестеро художників-учасників проекту. На них чекають зустрічі з закарпатськими митцями, знайомство з музеями та майстернями відомих художників краю.

«Ми вражені Ужгородом, місто вже з перших хвилин перебування нам надзвичайно сподобалося, – розповів під час прес-конференції ще один куратор із німецького боку Пауль Гірш. – Ми відкриті до нових вражень і дуже сподіваємося їх отримати!»

Слід відзначити, що до налагодження стосунків у культурницькій площині активно долучилися міська влада як Ужгорода, так і Дармштадта, а також Закарпатська обласна державна адміністрація, громадська організація «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород» та Дармштадтська спілка митців. Важливою була підтримка німецької громадської організації «Німецько-українське коло друзів». Ініціатор і головна рушійна сила проекту – німецька громадська організація „Дармштадт підтримує культуру“, члени якого теж приїдуть на урочисте відкриття виставки. Додаткова фінансова підтримка проекту здійснювалася фондом ENTEGA.

Під час прес-конференції учасники презентували закарпатським мас-медійникам видання «Партнерство у плині часу», у якому розповідається про історію дружніх стосунків Ужгорода та Дармштадта. Книга містить численні фото та інформацію про те, як і з чого починалося побратимство двох міст, як розвивалася ця дружба і який її результат.

Відкриття виставки дармштадських художників відбудеться 23 серпня 2018 року о 12.00 у Закарпатському музеї народної архітектури і побуту (вул. Капітульна, 33). Виставка працюватиме по 7 вересня 2018-го, вхід для всіх відвідувачів вільний.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-08-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1554

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]