Головна » 2016 » Березень » 22 » Суд над українською льотчицею - пародія на правосуддя - Financial Times

Суд над українською льотчицею - пародія на правосуддя - Financial Times

"Один з найгірших елементів гібридної війни російського президента Володимира Путіна проти України - московська практика викрадати громадян свого сусіда і утримувати їх фактично як полонених, - підкреслює редакція The Financial Times.

- Справа української льотчиці Надії Савченко стала найбільш приголомшливою і гучною.

Вчора російські судді готувалися оголосити її винною у вбивстві, якого вона не скоювала, незважаючи на заклики світових лідерів, в тому числі президента США Барака Обами, її звільнити.

Савченко можуть засудити до 23 років в'язниці, і це один з найгірших злочинів проти правосуддя за всю пострадянську історію Росії".

Журналісти згадують про надані захисниками Савченко докази того, що вона була захоплена в полон за годину до загибелі журналістів, в причетності до вбивства яких її звинувачують, а також про те, що вона непідсудна Росії, бо є громадянкою України.

У цього процесу пропагандистські завдання - "демонізувати українців, які борються з російськими і сепаратистськими військами на Донбасі", пише FT.

"Переслідуючи Савченко та інших українців на додаток до анексії Криму та військового втручання на Донбасі, Москва зробила для зміцнення відчуття національної ідентичності в українців більше, ніж сама Україна за попередні два десятиліття пострадянської незалежності", - йдеться в статті.

Москва натякає на можливість повернення Савченко додому після закінчення суду - цією "показною великодушністю" Путін сподівається викликати у європейських столиць сумніви в доцільності збереження санкцій проти Росії.

"Повернення української льотчиці в рідну країну, хоч яким би запізнілим воно було, слід вітати, - вважають автори.

- Однак ЄС і США мають, не припиняючи спонукати Київ до виконання його зобов'язань, дати зрозуміти Москві, що санкції буде знято тільки якщо Росія повністю виконає свої зобов'язання за Мінськими домовленостями".

Путіну давно пора вивести озброєний контингент зі сходу України, щоб покласти край конфлікту, одним з найяскравіших символів якого є Савченко, наголошує FT.

Переклад Inopressa.ru 


За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1868

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]