Головна » 2023 » Червень » 16 » Світовій спільноті час дати відповідь, дії рф в Україні підпадають під визначення “терор”

Світовій спільноті час дати відповідь, дії рф в Україні підпадають під визначення “терор”

Майже всі дії рф в Україні після 24 лютого 2022 року підпадають під критерії терору і тероризму, як їх у широкому розумінні трактують у світі. Про це сьогодні, 16 червня, заявив у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ адвокат Юрій Білоус, який займається збиранням доказів воєнних злочинів рф проти України.

“Тероризм, терор — це насильство щодо цивільних людей для того, щоб досягати політичних цілей. Це те, що ми бачимо в нашій країні… Це ракетні удари, це і Каховська ГЕС, це Буча, Маріуполь, Харківщина, Херсонщина. Всі ці дії росії, які вони здійснюють тут, у нашій країні, з 24 лютого 2022 року, здебільшого відповідають цьому критерію, визначенню того, що є тероризмом, що є терором. Тому настав час цьому давати пропорційні відповіді у різних площинах”, — вважає гість ефіру.

Він також додав, що росія відверто ігнорує міжнародне право: рішення Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини, резолюцію Генасамблеї ООН від 2 березня 2022 із засудженням російської агресії. Це — виклик для світової спільноти.

 “І я не знаю, що має ще відбуватися, яка ще подія. Чому Каховської ГЕС недостатньо? Чому недостатньо ракетного обстрілу, коли ми в центрі Європи ходимо під ракетами через день, щодня? Без світла, без води, без тепла. Що має ще для світу статися, щоб він зрештою взяв і чітко, твердо і скоріше відповів на те, що коїть росія”, — коментує Білоус.

Водночас він зазначив, що світова спільнота поступово рухається шляхом визнання рф державою-спонсором тероризму.

 “А ми цілком можемо сказати, що росія не просто спонсор тероризму, хоча і це теж є. Але росія сама як держава через свої органи, державні інституції, Міністерство оборони, спеціальні служби застосовує методи, які є терористичними. Тому на це потрібно і час давати відповідь”, — підкреслив Юрій Білоус.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента України закликали виключити росію із FATF. Як зазначив керівник ОПУ Андрій Єрмак, рф не відповідає стандартам FATF, фінансує тероризм та підриває глобальну фінансову безпеку.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1488

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]