Головна » 2017 » Серпень » 14 » Своїх військових, які були гарантією виходу сил АТО з-під Іловайська, росіяни розстріляли

Своїх військових, які були гарантією виходу сил АТО з-під Іловайська, росіяни розстріляли

Росіяни під Іловайськом розстріляли українські підрозділи, що тримали в полоні російських десантників, які за домовленостями виступали гарантією виходу сил АТО з оточення

Про це йдеться в результатах розслідування, оприлюднених ГПУ.

"Додатковою гарантією безпечного виходу мали стати три захоплені у полон російські десантники, щодо яких була домовленість передати їх представникам ЗС Росії після виходу з оточення. 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою командування російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок порушення росіянами своїх обіцянок і розстрілу колон на марші 366 українських воїнів загинули, 429 зазнали поранень, 300 потрапили у полон. Крім того, ЗСУ втратили озброєння та військової техніки на суму майже 300 млн грн.

При цьому слідство встановило, що під час перемовин про вихід українських військ росіяни умисно затягували час для облаштування вигідних вогневих позицій за маршрутом руху сил АТО.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1647

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]