Головна » 2017 » Травень » 7 » Такого масового цвітіння квітів, як у Долині нарцисів, ще не бачили американці

Такого масового цвітіння квітів, як у Долині нарцисів, ще не бачили американці

На Закарпатті знову буяє Долина нарцисів, яка знаходиться в 4 км від міста Хуст.

Кожен день, за словами співробітників Карпатського біосферного заповідника, розквітає все більше рослин.

«На сьогодні вже приблизно третина нарцисів розквітла. На ці вихідні чекаємо багато туристів. Пік цвітіння –  приблизно за тиждень. Наразі в заповіднику побувало вже чимало гостей із різних куточків світу» , – розповів zakarpatpost.net начальник природоохоронного науково-дослідного відділення «Долина нарцисів» Олександр Навроцький.

Туристи охоче діляться думками з приводу відвідин унікального природного дива.

    Долина нарцисів розквітла. Як доїхати, скільки коштує?

Американка Елізабет Сміт в Україні вперше. Була в Ужгороді, але цвітіння сакур не застала, а на Долину нарцисів хотіла глянути вже давно.

«Карпатський регіон – один з наймальовничіших місць в Україні. Зачаровують високі гори, дивовижні пейзажі і доброзичливі місцеві жителі. Хуст добре відомий своєю Долиною нарцисів, яка  є єдиним місцем на земній кулі, де у такій низовині цвітуть ці квіти. Вид квітучих нарцисів, сотні тисяч рослин, не може не зачепити серце найбільш байдужої до природи людини. Про це диво я дізналася від подруги, яка емігрувала до США з Мукачева. Вона зі мною не приїхала, але я рада, що здійснила свою мрію», – запевняє дівчина.

«Казково! Я навіть не уявляла, що побачити на власні очі Долину буде так  цікаво. Шкода, що серед місцевих англійською володіють одиниці. Ми б дізналися ще більше про квіти, якби могли спілкуватися з українцями.  Але я рада, що повезу додому часточку цього білосніжного килиму – на світлинах, звісно»,- запевняє туристка.

Серед гостей також багато угорців, чехів, поляків. А про відвідувачів із інших куточків України – годі й казати. Крім квітів їм подобаються й дикі тварини, яких нерідко вдається побачити між нарцисами – білочки, зайці, качки, фазани, лелеки, а також метелики.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1991

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]