Головна » 2015 » Квітень » 8 » Тимошенко і "Свободу" Геращенко назвав "агентами Кремля". Соболєв: списати на Путіна розкрадання бюджету не вийде

Тимошенко і "Свободу" Геращенко назвав "агентами Кремля". Соболєв: списати на Путіна розкрадання бюджету не вийде

Депутат "Народного фронту" Антон Геращенко звинуватив Юлію Тимошенко та депутатів "Свободи" в роботі на Путіна.

Про це він заявив з трибуни парламенту, біля якої стояла майже вся фракція партії Яценюка.

Такі різки запади Геращенко зробив через, за його словами, спекуляцію Тимошенко та "свободівцями" на заявах екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка.

"Рівень дискусії, який піднято партією "Свобода", "Блоком Юлії Тимошенко" і Юлією Володимирівною особисто, окремими фріками з БПП на ім'я (Сергій) Каплін, гірший, ніж рівень одеського Привозу", - заявив Геращенко.

Він звинуватив усіх, хто вважає прем'єр-міністра і уряд винними, в тому, що вони "не читали навіть ті звіти фінінспекції".

"А в них зазначено, що навіть немає прізвища прем'єра. Коли заявляють про 7 мільярдів на ток-шоу відомі політики і члени коаліції, то вони забувають сказати, що понад 6 мільярдів - це цифри, які перевірені за часів уряду Тимошенко 2007 року, і часів уряду Азарова", - заявив Геращенко.

"За час уряду Яценюка, знаєте, яка цифра? Аж 11 мільйонів гривень", - додав він.

Геращенко заявив, що "Свобода" і Тимошенко проводять "кампанію, яка розпочата на замовлення Путіна".

"Я закликаю, об'єднайтеся, будь ласка, БЮТ та "Свобода" з "опозиційним урядом". Тимошенко це не вперше. У 2009 році вже мало не створили коаліцію з Януковичем", - заявив він.

У той же час представник БЮТ Сергій Соболєв порадив "Народному фронту" не перекладати свої проблеми на інших.

"Сьогоднішній склад парламенту добре розбирається в тому, що відбувається завдяки Путіну, а що завдяки тотальній корупції, яка далі пронизує суспільство. Тим, хто пробує списати на Путіна тотальне розкрадання бюджету держави, - не вийде", - заявив Соболєв.

Депутати від "Свободи" заявили також, що уряд просто намагається відвернути увагу від корупції.

Депутат Андрій Іллєнко заявив, що вся нова влада "отримала свої посади" тільки завдяки "Свободі" і пообіцяв, що її депутати не дадуть корупції існувати в Україні.

Під час свого емоційного виступу Іллєнко активно бив по трибуні Верховної Ради кулаком, з чого іронізували наступні промовці.

7 квітня близько 10 депутатів заблокували трибуну Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування корупції в уряді Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, 18 березня відсторонений голова Держфінінспекції Микола Гордієнко повідомив, що його відомство виявило факти використання корупційних схем урядом Яценюка, якими завдано збитків на суму 7,6 млрд грн, і зажадав відсторонити від виконання обов'язків прем'єр-міністра.

Прем'єр попросив Генпрокуратуру розслідувати заяви про корупцію в Кабміні і заявив, що готовий, як і всі міністри, дати свідчення з будь-якого пункту звинувачень.

За словами Яценюка, Гордієнку "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

29 березня в ГПУ повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за фактами зловживань чиновниками Кабміну, які призвели до тяжких наслідків.

4 квітня Кабмін ухвалив рішення про звільнення Гордієнка з посади голови Державної фінансової інспекції України.

Окремо згадаємо, що 25 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про проведення розслідування щодо діяльності колишніх міністрів від партії "Свобода" Андрія Мохника та Ігоря Швайки.

"Свободівці" спростували звинувачення і назвали це помстою.

Ще до звинувачень Авакова депутати ВО "Свобода" вимагали створити парламентську тимчасову слідчу комісію і розслідувати зловживання Кабінету міністрів.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1985

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]