Головна » 2023 » Липень » 29 » У бік російських позицій полетіли північнокорейські ракети, несподівано - Financial Times

У бік російських позицій полетіли північнокорейські ракети, несподівано - Financial Times

Північна Корея вважається одним з небагатьох союзників росії. Ракети, які використовували ЗСУ, вилучила для України одна дружня країна.

ЗСУ використовували для обстрілів російських позицій ракети, виготовлені в Північній Кореї.

Як повідомляє Financial Times, північнокорейські снаряди для радянської рСЗВ Град використовували українські сили під Бахмутом. Як йдеться в матеріалі, більшість боєприпасів були виготовлені в кндр в 1980-х і 1990-х роках.

Північнокорейські снаряди часто дають осічку або не вибухають. Боєприпаси вкрай ненадійні, проте захисникам України потрібна кожна ракета, яку вони можуть отримати.

Як йдеться в матеріалі, оскільки Північна Корея вважається одним з небагатьох союзників росії, навряд чи Пхеньян самостійно поставив ці боєприпаси Україні.

Українські військові розповіли, що ці ракети "вилучила з корабля" одна дружня країна. Більш детальну інформацію вони надати відмовилися.

Війна в Україні та позиція Північної Кореї

У Білому домі заявляли про факт передачі артилерійських снарядів Північною Кореєю росії. Супутниковими знімками фіксувалися прибуття поїздів з кндр на територію росії.

У січні 2023 року Держдепартамент США повідомив про постачання в росію зброї з боку кндр.

У червні 2023 року путін відкрив нафтовий кран для Північної Кореї в обмін на зброю проти України. Повідомлялося, що росія поглиблює співпрацю між двома країнами, яке, за твердженням США, також включає відправку зброї з Пхеньяну, щоб допомогти кремлю у війні проти України.

У липні 2023 року Міністерство оборони кндр запросило російську делегацію на "святкування" 70-річчя закінчення Корейської війни.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1436

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]