Головна » 2016 » Липень » 4 » У чотирьох осіб митники вилучили автомобілі на суму 320 тисяч

У чотирьох осіб митники вилучили автомобілі на суму 320 тисяч

Днями на митних постах "Тиса" та "Ужгород" Закарпатської митниці ДФС вилучено легкові автомобілі "Ford Fiesta", "Citroen Xsara Picasso", "Audi А3" та "Honda Accord". Причини вилучення транспортних засобів – фальсифіковані документи та внесення змін в номерне позначення кузова.

Три громадянки Угорщини, що рухались в Україну через "зелений коридор" митного поста "Тиса" автомобілями "Ford", "Citroen" та "Audi", як підставу для їх переміщення через митний кордон подали працівникам митниці свідоцтва про реєстрацію та доручення на право користування транспортними засобами, завірені печатками нотаріуса.

Під час митного контролю, при перевірці поданих угорками документів, виникли сумніви щодо достовірності доручення на право користування транспортними засобами. Відтак фахівцями Закарпатської митниці ДФС надіслано запити на адресу нотаріуса від якого отримано офіційні відповіді, згідно з якими вказані доручення є підробленими, не перевірялись та не легалізовувались в їхньому офісі.

 Таким чином, громадянки Угорщини перемістили через митний кордон України легкові автомобілі з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, як підстави для їх переміщення підроблених документів – доручень на право користування автомобілями.

У випадку з автомобілем "Honda", яким через "зелений коридор" митного поста "Ужгород" рухався в Україну українець, у працівників митниці виникли підозри щодо внесення змін в номерне позначення кузова транспортного засобу. І не даремно – згідно з актом про проведення огляду автомобіля, який проходив за участю експерта, встановлено, що ідентифікаційне номерне позначення кузова нанесено на металеву пластину кустарним способом та прикріплено до кузова автомобіля таким же методом. Також встановлено, що на місці, до якого кріпилась вказана пластина, наявне початкове ідентифікаційне номерне позначення кузова.

Тож, громадянин України перемістив через митний кордон легковий автомобіль з приховуванням від митного контролю, шляхом наданням митному органу, як підстави для його переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо номерного позначення кузова транспортного засобу.

У всіх випадках дії громадян мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, таким чином, автомобілі – безпосередні предмети порушення митних правил, загальна вартість яких склала понад 320 000 грн, вилучено, - повідомляє ДФС у Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1756

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]