Головна » 2023 » Червень » 1 » У ФРН Німеччина закриває чотири з п'яти консульств рф

У ФРН Німеччина закриває чотири з п'яти консульств рф

У відповідь на російські обмеження щодо німецьких дипломатів і представників культури уряд ФРН згортає дипвідносини з рф. Чотири з п'яти російських консульств у ФРН мають закрити до кінця року, заявили у Берліні.

Міністерство закордонних справ Німеччини оголосило про рішення позбавити дозволів на діяльність чотири з п'яти російських консульств у ФРН. Відповідну заяву зробив у середу, 31 травня, речник МЗС ФРН.

"Ми вирішили відкликати згоду на роботу чотирьох з п'яти російських консульств, що діють у Німеччині", - зазначив речник на пресконференції, цитує AFP.

За його словами, росія має закрити ці свої диппредставництва до кінця поточного року, таким чином у Німеччині працюватиме лише посольство рф у Берліні й одне консульство.

Водночас сама ФРН закриє свої генеральні консульства в Калінінграді, Єкатеринбурзі та Новосибірську, оскільки російські обмеження на кількість персоналу означають, що консульські послуги там більше неможливі, додав речник відомства.

Раніше росія обмежила кількість німецьких державних службовців, яким дозволено перебувати в росії, до 350 осіб. Це також стосується культурних інституцій. Через такий крок речник МЗС ФРН звинуватив росію в ескалації.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1432

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]