Головна » 2018 » Січень » 28 » У Гечі вдванадцяте відгуляв Міжнародний фестиваль гентешів - рульки, гурки, смаженина, боґрач

У Гечі вдванадцяте відгуляв Міжнародний фестиваль гентешів - рульки, гурки, смаженина, боґрач

На початку року в невелике с.Геча на Берегівщині з’їжджаються тисячі туристів із різних областей України.

В суботу (27.01) тут уже вдванадцяте відгуляв Міжнародний фестиваль гентешів (з угорського hentes – різник).

Цього разу вправність у приготуванні різноманітних страв зі свинини продемонстрували дванадцять команд із України, Угорщини та Сербії. До свіжих рульок, гурки, смаженини, боґрачу тощо туристи мали нагоду посмакувати промислові та домашні вина, різні види фруктової паленки чи настоянки, а також купити сувеніри. А після ситної дегустації оцінити концертну програму за участі фольклорних колективів.

– Мені приємно бачити на цьому гастрономічному святі гостей з усієї України, – сказав у своєму вітальному слові Геннадій Москаль.

– Ви бачите – тут стільки гостей, що дорога до місця проведення фестивалю на кілька кілометрів забита автомобілями й автобусами. І той, хто приїхав у Гечу покуштувати свинини й випити гарного вина чи горілки, не пошкодує, адже вся продукція тут екологічно чиста – така, як її робили протягом багатьох століть. Щиро вітаю один із найколоритніших фестивалів Закарпаття, бажаю йому довголіття і розвитку, а всім гостям – смачного і веселого відпочинку!


За матеріалами: Новини сьогодні
28-01-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1881

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]