Головна » 2013 » Липень » 25 » У Мукачеві та Хусті планують створити сателітні кардіоцентри

У Мукачеві та Хусті планують створити сателітні кардіоцентри

На реалізацію проекту заплановано витрати 4 мільйони доларів з коштів Світового банку та 400 тисяч доларів  – з обласного бюджету.

Про це повідомили сьогодні, 25 липня, під час представлення субпроекту Закарпатської області на участь у Проекті Світового банку з реформування регіональних систем охорони здоров’я, головною метою якого є покращення своєчасності та якості  надання медичних послуг хворим з серцево-судинними хворобами за участі Координатора проектів Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Карло Беллі, заступника голови облдержадміністрації Івана Качура, першого заступника голови обласної ради Володимира Закуреного.

Під час його впровадження  заплановано створити сателітні центри Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру в м.Мукачево та м.Хуст, забезпечити їх сучасне оснащення. Робота таких центрів дозволить скоротити час від виникнення симптомів до  надання невідкладної допомоги, відповідно, знизити відсоток летальності від гострих коронарних синдромів у пацієнтів. Крім того, буде значно поліпшено оснащення кардіологічних відділень закладів охорони здоровя ІІ та ІІІ рівнів області, – повідомляє прес-центр ОДА.  

У рамках проекту передбачено створити реєстр пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, що дозволить забезпечити належний інформаційний супровід хворого на різних рівнях надання медичної допомоги, закупівля  комп’ютерів та обладнання для медичних закладів,  забезпечення навчання медперсоналу тощо.

На реалізацію проекту заплановано витрати 4 млн. дол. з коштів Світового банку та 400 тис. дол.  – з обласного бюджету. Координатор проектів Паоло Карло Беллі запевнив, що у разі ефективного впровадження проекту та своєчасного освоєння коштів ця сума може значно збільшуватися.

- Ми зробимо усе від нас залежне, щоб цей масштабний проект якомога потужніше спрацював на поліпшення здоров’я мешканців Закарпаття. Залучатимемо додаткових фахівців, шукатимемо кошти для співфінансування. Однозначно, питання, пов’язані з якісним реформуванням медичної галузі, для нас вкрай важливі, - резюмував Іван Качур

За матеріалами: Новини сьогодні
25-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11274

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]