Головна » 2015 » Серпень » 23 » У польські супермаркети і на м'ясокомбінати кияни влаштовуються на роботу

У польські супермаркети і на м'ясокомбінати кияни влаштовуються на роботу

Кияни їдуть у Польщу працювати на будівництві, шукають роботу на заводах і у магазинах. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла менеджер кадрового агентства Євгенія Овсієнко.

"Цього року як ніколи раніше роботу у Польщі запитують кияни та жителі Київщини, - каже Євгенія. – Хоч у столиці роботи вистачає і є дуже привабливі вакансії, кияни їдуть у Польщу, бо там платять більше. Заробітна плата іноді в 3-4 рази перевищує київську зарплату".

За словами менеджера, кияни влаштовуються на роботу продавцями, майстрами з ремонту, охоронцями.

"У липні набирали людей на меблевий завод під Варшавою, у швейний цех, на птахофабрику і м'ясокомбінат, - говорить Євгенія. – Часто шукають вакансії, де можна працювати з чоловіком чи дружиною. Сезонні роботи зі збору ягід минули, але вже набрали дві групи жінок і чоловіків на збирання яблук і груш".

Киянка Ірина Муляр їде на заробітки у польський Вроцлав із чоловіком Борисом.

"Знайшли роботу на заводі, де виготовляють пінопласт і поліетиленові пакети, - розповідає Ірина. - Платять 11 злотих за годину. Це 65 гривень. Щомісяця дають 200 злотих премії – 1,2 тисячі гривень. Ми вже порахувати, що, якщо будемо працювати по 10 годин 5 днів на тиждень, за місяць заробимо з чоловіком 26 тисяч гривень".

Киянин Василь Фраюк їде у польське місто Гдиня утеплювати фасади.

"Роботодавці обіцяють безкоштовне проживання і платити 12 злотих в годину – 72 гривні, - каже Василь. - Працювати повинен 10 годин на день. За вакансію повинен фірмі заплатити 150 доларів після офіційного працевлаштування на місці".


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1938

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]