Головна » 2013 » Серпень » 13 » У реабілітаційному центрі в Синевирі ведмедям влаштовують душ

У реабілітаційному центрі в Синевирі ведмедям влаштовують душ

10 клишоногих мешканців Центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир» рятуються від спеки водними процедурами.

«Найпершим захистом від ультрафіолетового проміння у ведмедів є їхня «шуба». Шерсть для клишоногих служить терморегулятором, тобто взимку вона обігріває, а влітку, навпаки, охолоджує. Весною тварини линяють, щоб влітку їм було легше ходити, а на зиму в них виростає нова, щільніша «шуба», щоб обігрівати їх в люті зимні морози», – кажуть працівники парку.  

За їх словами, ведмеді залюбки приймають водні процедури. На території реабілітаційного центру побудований басейн у якому вони по черзі купаються. Воду у басейні працівники центру міняють кожні два дні. Для Потапа, Бубочки та Рози, які живуть у малому вольєрі,  влаштовують душ, під яким вони охоче освіжаються. Також доглядачі стежать за тим, щоб у кормових мисках ведмедів завжди була чиста і холодна джерельна вода. В залежності від їжі, зазвичай ведмеді випивають до 10 літрів води, літом же норма збільшується вдвічі. Найбільше води п’ють після вживання риби.

На літній період міняється і раціон пухнастих мешканців реабілітаційного центру. Їм додають побільше овочів та часто годують кавунами, – повідомляє офіційний сайт НПП «Синевир». 



За матеріалами: Новини сьогодні
13-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11168

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]