Головна » 2017 » Серпень » 10 » У рейтингу губернаторів Москаль піднявся: тепер він один із найкращих в Україні

У рейтингу губернаторів Москаль піднявся: тепер він один із найкращих в Україні

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року».

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Очолила рейтинг, як і за підсумками І кварталу цього року, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

На друге місце з четвертого піднявся голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

На третє місце з п’ятого піднявся очільник Закарпаття Геннадій Москаль.

На думку експертів, голова ОДА продемонстрував високу здатність до вирішення кризових ситуацій в області та загалом контролює ситуацію в регіоні.

Серед іншого експерти відзначили скасування головою ОДА розпорядження голови Хустської райдержадміністрації щодо будівництва каскаду міні-ГЕС на р. Ріка. У політичному аспекті голова ОДА зміг потиснути з головних позицій місцеві політичні клани, які істотно впливали на прийняття рішень.

Аутсайдер за підсумками рейтингу першого півріччя – керівник Черкаської області Юрій Ткаченко – опустився у порівнянні з попереднім дослідженням на 3 позиції.

Москаль піднявся у рейтингу губернаторів: тепер він один із найкращих в Україні
Перша п’ятірка рейтингу

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів.

Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення.

Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 213 експертів з усіх областей України.

Джерело: КВУ


За матеріалами: Новини сьогодні
10-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1716

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]