Головна » 2015 » Січень » 17 » У селі на Київщині презентують мистецтво Західної України

У селі на Київщині презентують мистецтво Західної України

Виставка та презентація артбука, присвяченого неформальним мистецьким просторам Західної України, 18 лютого відбудеться в Арт Хаус Музичі. Протягом 2014 року кураторський колектив Лізавети Герман та Марії Ланько працював над дослідженням художньої сцени Західної України в рамках онлайн-проекту «Відкритий архів». У результаті постала виставка «Якщо самі лише мухи бачили виставку, чи це означає, що вона відбулася?». Її вперше було експоновано в Берліні у червні 2014 року на запрошення artist-run галереї Another Vacant Space. Пізніше був створений  артбук «Неформальні мистецькі простори Західної України. Львів – Ужгород, 1993–2013» за ініціативи інді-видавництва NIICE Publishing та за фінансової підтримки студії графічного дизайну 3z studio.

Київська презентація цього дослідження невипадково проходить в арт-резиденції в селі Музичі Київського району. Розмова про маловідомі столичній публіці віхи західноукраїнського мистецького процесу організаторам видається найбільш доречною саме в такому самобутньому (географічно та програмно) місці, як Арт Хаус Музичі.

На виставці покажуть роботи Габріеля Булеца (Ужгород), Відкритої Групи (Львів-Мукачево), Юрія Соколова (Львів), Андрія Стегури (Ужгород), Любомира Тимківа (Львів). Також будуть представлені експонати неформальних галерей: Decima (Львів), Коридор та проект «Тимчасова виставка» (Ужгород), Tymutopiyapres (Львів), Гаражна гарелея Любомира Сікача (Львів), Detenpyla (Львів), Єфремова26 (Львів), Проект «89 днів зими» (Львів).


За матеріалами: Новини сьогодні
17-01-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11052

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]